fbpx

Etsimme. Suunnittelemme. Teetämme. Maahantuomme.
Sinulle, joka arvostat aitoja materiaaleja, laatua ja käsityötaitoa. Tuotteita, joilla on tarina ja sielu.

_______

Verkkokauppa: b-living.fi

Ainutlaatuinen mallisto rottinkivalaisimia ja puutuotteita

Työpajoilta Indonesiasta varastollemme Raisiossa – ilman välikäsiä

Raisiolainen perheyritys

”Be natural. Be unique. B. Living”
_______

”Vihreitä riisipeltoja vilisee silmissä. Autonkuljettaja selostaa edellispäivän markkinoista. Kulkukoirat ja skootterit sulassa sovussa. Ollaan matkalla alkujuurille. Sinne missä luonnokset muuttuvat taitavissa käsissä todeksi.”

”Maaseutupajoja. Hymyileviä suita. Tähän pyyteettömään ja ystävälliseen elämäntapaan on ollut helppo samaistua. Samaa palvelua haluamme tarjota eteenpäin Sinulle.”

MITÄ JA MISTÄ?

_______

Näyttäviä rottinkivarjostimia. Massiivisia pölkkyjakkaroita. Kaikki B. Living -tuotemerkin alle mahtuvat tuotteet ovat osa omaa mallistoamme, jonka valmistuksesta vastaavat taidokkaat käsityöyrittäjät Indonesiassa. Kaikkia tuotteitamme yhdistää kolme kantavaa teemaa: luonnonmateriaalit, käsityö ja skandinaavinen suunnittelu.

Varastomme on Raisiossa, josta tuotteet matkaavat tilaajille eri puolille Suomea ja jatkossa myös Eurooppaa. Yksityisasiakkaiden lisäksi asiakaskuntaamme ovat arkkitehti- ja suunnittelutoimistot sekä lifestyle-henkiset sisustusliikkeet ympäri Suomen.

B. Living -brändin perustaja ja suunnittelija on raisiolaisen Sisustustoimisto Bellavan yrittäjä Silja Juonala. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus suomalaisten kotien sisustajana.

Tervetuloa tutustumaan mallistoomme!

B. LIVINGIN TARINA

_______

”Teetin ensimmäisen pölkkyjakkarani puusepällä yli kymmenen vuotta sitten. Se oli yksinkertainen, kantikas, tammesta valmistettu. Se ikääntyi kauniisti haljeten. Yhä vuosien jälkeen voin sanoa, että se on ollut yksi rakkaimmista kalusteistani kautta aikojen. Massiivinen, uniikki ja aito. Myöhemmin, kun perheemme muutti  työn perässä Melbourneen Australiaan, seurasin tiiviisti paikallista tapaa rakentaa, sisustaa ja luoda persoonallisia koteja. Heräsi ajatus, että perinteinen pölkky voisi olla jotakin vielä enemmän. Mahdollinen valmistaja löytyi Indonesiasta. Sen jälkeen ajatuksen juoksulle ei enää tullut loppua.” Näin alkoi tie kohti omaa mallistoa.

Oli vuoden 2018 loppu ja Australian komennus alkoi vedellä viimeisiään. Pitkälliset neuvottelut indonesialaisten puuseppien kanssa olivat tuottaneet tulosta, ja ensimmäiset mallikappaleet olivat saaneet alkunsa. Indonesiassa kierrettiin vielä kyliä etsien laadukasta valmistajaa rottinkivalaisimille.

Samaan aikaan kun maaliskuussa 2019 koitti perheen paluumuutto Suomeen, pääsivät ensimmäiset mallikappaleet Indonesiasta matkaan kohti Raisiota. Muistona Australian vuosista ovat malliston tuotteiden nimet, jotka ovat peräisin Australian aboriginaalien kielestä. Jokaisella nimellä on merkitys, ja moni niistä on peräisin luonnosta.

 

TYÖPAJOILTA INDONESIASTA VARASTOON RAISIOSSA – ILMAN VÄLIKÄSIÄ

_______

Tärkeä osa B. Livingin maahantuonnin ketjua ovat olleet matkat työpajoille Indonesiaan. Uusia mallikappaleita on mitoitettu yhdessä ja suunniteltu tulevia. Olemme saaneet tavata kasvokkain jokaisen tuotantoketjuumme kuuluvan ammattilaisen. Meille on tärkeää tietää mistä ja kenen käsistä tuotteemme ovat lähtöisin. Emme ainoastaan kanna vastuuta tuotteidemme alkuperästä, vaan haluamme myös tukea käsityöyrittäjyyttä Indonesiassa ja sitä kautta koko alueen hyvinvointia.

”This whole world is your home.” Siihen kiteytyy paljon B.Livingin kantavista ajatuksista. Yhteistyötä yli rajojen. Hyvinvointia ja työtä kansallisuuteen katsomatta. ”On huikeaa ajatella, että mallistomme on työllistänyt toistakymmentä käsityöläistä Indonesian saarilla ja tuonut hyvinvointia heidän yhteisöihinsä – ja sitä kautta antanut heille mahdollisuuden huolehtia elinympäristöstään ja lähimmistään.”

”Arvostan suuresti sitä ammattitaitoa ja palvelualttiutta, jolla hankkeemme on Indonesiassa otettu vastaan. Yksityiskohtia on oltu valmiita hiomaan yhä uudestaan ja uudestaan. Kommunikointi on saumatonta, ja se on kaiken perusta. Suora yhteys verstaille on ihan ykkösasia, kun luodaan uusia tuotteita. Käsityössä on kädenjälki, ja toimivassa yhteistyössä ensiarvoista ovat kasvot kenen kanssa työskennellä  – ei vain osoiterivi sähköpostissa.”

Silja | B. Living

B. on Earth

B. Living tukee vastuullista kalustevalmistusta. Haluamme olla reilu yhteistyökumppani valmistajiemme suuntaan ja odotamme, että toimittajamme noudattavat kestäviä periaatteita. EU:n Flegt-järjestelmän kautta todennetaan puun laillinen alkuperä, ja valmistajamme käyttävät tuotannossaan vain sertifioitua puumateriaalia.

B. on Earth -ohjelmamme kautta 1% jokaisen myydyn tuotteen arvosta kohdennetaan vuosittain valittuun hyväntekeväisyyshankkeeseen Indonesiassa ympäristön puolesta.