fbpx

Tilausohjeet

Otamme tilauksia vastaan pääsääntöisesti verkkokauppamme välityksellä. Jos Sinulla on kysyttävää tuotteesta ennen tilausta, annamme mielellämme lisätietoja sähköpostilla tai puhelimitse ja autamme mm. oikean valaisinkoon valinnassa. Halutessasi voit myös varata ajan Raision varastollemme katsomaan tuotteita ennen ostopäätöstä.

info@b-living.fi

Projektimyynti

Projektimyyntimme palvelee yritysasiakkaita sähköpostitse ja puhelimitse. Ota yhteyttä!

Onko mielessäsi oma mitoitus tai räätälöity malli? Valtaosa tuotteistamme on mahdollista toteuttaa myös erityistoiveiden mukaan. Kysy lisää, me autamme!

info@b-living.fi
+358 50 5904891 (arkisin klo 9-17)

Toimitus

Toimitamme tuotteitamme kaikkialle Suomeen Postin ja Matkahuollon välityksellä. Saat tuotteet kotiin toimitettuina pikkupaketteja lukuunottamatta (sisustusesineet). Kotiintoimituksissa sinuun ollaan etukäteen yhteydessä jakeluajankohdan sopimiseksi. Jos olet tilaamassa Ahvenanmaalle, otathan etukäteen yhteyttä myyntiimme.

NOUTO VARASTOLTAMME RAISIOSTA: 0,00
PIKKUPAKETIT POSTIIN (sisustusesineet):  8,00

Kotiin toimitettavat:
VALAISIMET S-koko: 10,00
VALAISIMET M-koko (paitsi Kareela M) : 10,00
VALAISIMET L-koko (+ Kareela M): 16,00
VALAISIMET L-koko (Myaree L): 25,00
VALAISIMET XL-koko: 29,00
PÖYTÄ- JA JALKAVALAISIMET (varjostin + jalka): 16,00
PUUJAKKARAT JA SIVUPÖYDÄT:  21,00

Hinnasto on päivitetty 12.11.2020. Maksimitoimituskulu useamman kappaleen tilauksissa on 50 euroa.

Varastomme on auki sopimuksen mukaan. Jos olet valinnut toimitustavaksi noudon, otamme yhteyttä ajankohdan sopimiseksi. Varaston osoite: Vesilaitoksentie 6, varasto 19, Raisio (ohikulkutien varressa ostoskeskus Myllyä ”vastapäätä”).

Alkuperä ja vastuullisuus

Kaikki tuotteemme on valmistettu indonesialaisvetoisilla työpajoilla Indonesian saarilla. Meille vastuullisuus on läsnä työssä ihan joka päivä ja on ollut lähtökohtana koko malliston suunnittelulle:

* Se näkyy läpinäkyvänä tuotantoketjuna; olemme henkilökohtaisesti valinneet valmistajamme Indonesiassa kiertämällä työpajoja paikan päällä. Tuotteet toimitetaan heidän verstailtaan varastollemme Raisiossa ilman välikäsiä.
* Olemme saaneet tutustua käsityöyrittäjiin ja heidän työoloihinsa. Tiedämme tarkalleen mistä ja kenen käsistä tuotteemme ovat peräisin. Toiveenamme on tavata valmistajiamme säännöllisesti kasvokkain.
* Koemme tärkeäksi yhdenvertaisuuden valmistajiemme kanssa ja että he saavat tekemästään työstä ansaitsemansa palkkion. Voimme tukeutua Indonesian tiimimme ammattitaitoon uusia tuotteita suunnitellessamme, ja voimme 100-prosenttisesti luottaa valmistuksen heidän käsiinsä.
* Kannamme vastuun materiaalien alkuperästä. Emme käytä uhanalaisia lajeja (mm. tiikkiä), ja kaikille maahantuomillemme puutuotteille on myönnetty Flegt-lupa, joka takaa, että valmistuksessa käytetty puu on laillisesti kaadettua. Flegt-järjestelmän tarkoituksena on estää laittomia hakkuita ja edistää kestävää kehitystä.

Vain näillä periaatteilla voimme tehdä työtämme täydellä sydämellä.

Myös Sinä asiakkaana voit olla vaikuttamassa siihen, että verkko-ostoksesi kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän. Harkitse ennen kuin tilaat – älä vasta ostoksesi saavuttua. Autamme aina mielellämme etukäteen mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä mm. valaisimen kokoon liittyen, jotta edestakaisia kuljetuksia aiheutuisi niin vähän kuin mahdollista. Mitä lähempänä nollaa tuotteidemme palautusprosentti pysyy, sitä paremmin olemme yhdessä onnistuneet työssämme luonnon puolesta.  

Materiaali | puu

Massiivipuukalusteissa käytetty puumateriaali on nimeltään Suar. Se on maailmalla laajalle levinnyt puu, joka on alun perin lähtöisin Etelä-Amerikasta, ja aikanaan kotiutettu Indonesiaan viljelyspuuksi. Puu voi kasvaa jopa 25 metrin korkuiseksi. Suarille on ominaista, että puun eri kerroksien väri vaihtelee. Suar on kestävä ja työstämiseen sopiva puulaji.

Koska kalusteet on valmistettu massiivipuupölkyistä, on niiden kuivumisaika pitkä. Näin ollen kuivumisprosessi voi tuotteen saadessasi olla vielä kesken, ja ulkonäkö voi muuttua ajan myötä. Kalusteisiin muodostuu lähes aina kuivuessaan halkeamia. Ne voivat olla hiuksenhienoja tai suurempia. Ne ovat osa kalusteen luonnetta. Jokainen tuote on yksilöllinen ja tuotekuvat siten ainoastaan viitteellisiä. Jotta puupölkky pääsisi kuivumaan hyvin myös pohjastaan, on tärkeää, että sen alla on muovi- tai huopanastat. Nämä on asennettuna kaikkiin tuotteisiin jo valmiiksi.

Puuvalmiit pinnat voi helposti huoltaa hiomalla ne kevyesti hienolla hiomapaperilla (karkeus 180 tai 240). Pyyhi tuote puhtaaksi hiomapölystä kuivalla mikrokuituliinalla. Öljyvahatut pinnat voi puhdistaa nihkeällä liinalla.

Jakkara ei kestä jatkuvaa altistumista kosteudelle esim. pesutilassa tai ulkona taivasalla. Ajan saatossa käsittelemätön suar ikääntyy hiljalleen harmaantuen.

Materiaali | rottinki

Mallistomme valaisimet on valmistettu rottingista. Rottinki on palmusukuun kuuluva kiipijäkasvi, joka kasvaa muiden puiden oksistoissa. Varren läpimitta on 2-5 cm, ja se voi kasvaa jopa satojen metrien pituiseksi. Rottinkia kasvaa Afrikan, Aasian ja Australaasian trooppisissa osissa. Rottinkia on 13 eri sukua, joihin kuuluu noin 600 rottinkilajia. Yleisin on Calamus, jota esiintyy erityisesti Aasiassa. Noin 70% maailman rottingista kasvaa Indonesiassa. Rottinkia voidaan maalata kuten puulajeja. Se on verrattain kevyt materiaali ja soveltuukin hyvin suurten valaisinten valmistukseen.

Rottinkivalaisinta huolletaan yksinkertaisesti imuroimalla. Mahdolliset tahrat pyyhitään pois kostealla liinalla