fbpx

VALAISIMEN OSTAJAN OPAS

Mikä koko, mikä malli, mikä väri? Tämä opas on tarkoitettu sinulle, jolle valaisimen hankinta saa hikikarpaloita otsalle. Ja sinulle joka kaipaat vahvistusta kytevälle valinnallesi. Etene kohta kohdalta ja pääset maaliin uuden lampun omistajana.

koko

M vai sittenkin L?

Ensimmäinen ja tärkein kysymys on, tuleeko varjostin ripustettavaksi kalusteen yläpuolelle vai pitääkö sen alta päästä kulkemaan? Voit lähteä laskemaan sopivaa kokoa katosta alaspäin: huonekorkeus – kattokuppi ja johdon pituus (min. 25 cm) – varjostimen korkeus = varjostimen alareunan ja lattian välinen matka. Jos se on enemmän kuin perheen pisimmän asukin pituus, on koko todennäköisesti sopiva.

Koon valintaan vaikuttaa toki muukin kuin huonekorkeus; tilan koko ylipäätään ja ympärille oleva muu sisustus. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että mallistomme S-koon valaisimet sopivat hyvin pieniin tiloihin ruokapöydän päälle tai esim. yöpöydän yläpuolelle ripustettaviksi. M on hyvä yleiskoko kaikkiin tiloihin, joissa on normaali 250-260 cm:n huonekorkeus. Keskellä kattoa tai esim. parivuoteen yläpuolella voi M-koko toisinaan näyttää pieneltä. Silloin tulevat hyväksi vaihtoehdoksi laakeanmalliset L-koon varjostimet. L-koko sopii mainiosti ripustettaviksi pöytien tai vuoteen yläpuolelle normaaleissa huonekorkeuksissa. 

Jos epäröit M- ja L-koon välillä, kokeile rohkeasti L:ää jos vain huonekorkeus antaa myöten! Näin saat huomattavasti lisää näyttävyyttä.

XL-koon varjostimet vaativat normaalia korkeamman tilan (alk. noin 280 cm).

malli

Mikä sopii keittiöön ei sovi makkariin, vai onko se niin?

Perinteinen ajatus ruokapöydän yläpuolelle ripustettavasta varjostimesta on alhaalta avonainen malli. Nykypäivänä ei kuitenkaan tunneta rajoja – siinä missä ruokapöydän päälle käy pyöreä pallo, voi makuuhuoneen sängyn päälle valita avonaisen mallin (Inala, Narooma). Fiilis sen kertoo!

Kaikki rottinkivarjostimemme siivilöivät valoa joka suuntaan. Inala-varjostin, joka on punottu kahdessa kerroksessa ja on alaosastaan avonainen, suuntaa valoa enemmän alaspäin suhteessa muihin varjostimiin.

vari

Luonnollinen rottinki vai entäs musta?

Luonnollinen rottinki, särmikäs musta vai ajaton valkoinen? Valintaan vaikuttaa ennen kaikkea tilan muu värimaailma. Jos luonnollinen rottinginsävy ei miellytä, on musta aina varma valinta. Valkoinen varjostin toimii etenkin muita kuin valkoisia seinäpintoja vasten.

Ripustusjohdot myydään verkkokaupassamme erikseen, jotta voit valita haluamasi värin ja johdonpituuden. Luonnonväriseen rottinkiin sopii musta tai valkoinen johto, mustaan varjostimeen musta ja valkoiseen valkoinen (tai musta) johto.

Rottinki on luonnonmateriaali ja siinä on luontaista värivaihtelua kuten puussa. Eristä riippuen väri voi vaihdella hyvin vaaleasta aavistuksen lämpimänsävyiseen rottinkiin. Kysy tarvittaessa lisätietoa!

ripustus

Töpselit ja muut härpäkkeet. Ja se ripustuskorkeus?!

Ruokapöydän yläpuolelle ripustettaessa sopiva valaisimen korkeus pöytäpinnasta on noin 65-75 cm. Suurempi varjostin saa olla hiukan ylempänä ja pienempi vastaavasti alempana. Keskellä kattoa valaisimen voi ripustaa tarvittaessa hyvin lähellekin kattopintaa. Johtoa on kuitenkin hyvä jäädä näkyviin min. 15-20 cm + kattokuppi.

Ripustusjohtojemme vakiopituudet ovat 1,4 m ja 3 m. Johto on lyhennettävissä tarpeen mukaan. Jos katossasi on paikka valaisinpistokkeelle, on pistokeosa hankittava lisävarusteena sähkötarvikeliikkeestä tai rautakaupasta. Jos katossasi on sokeripala, on ripustusjohto liitettävissä suoraan siihen.

Varjostimen rungossa oleva ripustusrengas on vakiomittainen, ja voit hyvin hyödyntää jatkoköyttöön olemassa olevan johtosi!

valo

Entäs sitten polttimo?

Kirkaslasinen led-pallopolttimo on rottinkivarjostimiin kaunis valinta. S-koon varjostimissa toimii normaali polttimokoko, M- ja L-koon varjostimissa noin halk. 95 mm ja XL-koon varjostimissa 95-125 mm. Polttimon tehon valintaan vaikuttaa käyttötarkoitus ja toivottu tunnelma. Tunnelmavaloksi sopii noin 6W (470 lm) ja yleisvaloksi sitä suuremmat tehot.

Värilämpötilan kertoo kelvinluku (k). 2700 k on lämmin (kellertävä) valo, 3000 k puhdas valkoinen ja 4000 k kylmä valkoinen valo.

Ripustusjohtoihimme sopii E27-kanta.

ostoksille

Ja sitten valitsemaan!

Jos pääsit tähän asti, olet jo pitkällä! Enää on jäljellä hauskin osa eli shoppailu. Kahlaile kuvia ja inspiroidu. Jos edelleen epäröit, ota yhteyttä. Olemme vain puhelinsoiton tai viestin päässä. Jos emme heti vastaa, palaamme pian asiaan.

B. Living
p. 050 5904891 (Silja)
info@b-living.fi