fbpx

Alkuperä ja vastuullisuus

Kaikki tuotteemme on valmistettu indonesialaisvetoisilla työpajoilla Indonesian saarilla. Meille vastuullisuus on läsnä työssä ihan joka päivä ja on ollut lähtökohtana koko malliston suunnittelulle:

Se näkyy läpinäkyvänä tuotantoketjuna; olemme henkilökohtaisesti valinneet valmistajamme Indonesiassa kiertämällä työpajoja paikan päällä. Tuotteet toimitetaan heidän verstailtaan varastollemme Raisiossa ilman välikäsiä.

Olemme saaneet tutustua käsityöyrittäjiin ja heidän työoloihinsa. Tiedämme tarkalleen mistä ja kenen käsistä tuotteemme ovat peräisin. Toiveenamme on tavata valmistajiamme säännöllisesti kasvokkain.

Meille on tärkeää yhdenvertaisuus valmistajiemme kanssa ja että he saavat tekemästään työstä ansaitsemansa palkkion. Voimme tukeutua Indonesian tiimimme ammattitaitoon uusia tuotteita suunnitellessamme, ja voimme 100-prosenttisesti luottaa valmistuksen heidän käsiinsä.

Kannamme vastuun materiaalien alkuperästä. Emme käytä uhanalaisia lajeja (mm. tiikkiä), ja kaikille maahantuomillemme puutuotteille on myönnetty Flegt-lupa, joka takaa, että valmistuksessa käytetty puu on laillisesti kaadettua. Flegt-järjestelmän tarkoituksena on estää laittomia hakkuita ja edistää kestävää kehitystä.

Vain näillä periaatteilla voimme tehdä työtämme täydellä sydämellä.

Pieniä suuria tekoja

Myös sinä asiakkaana voit olla vaikuttamassa siihen, että verkko-ostoksesi kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän. Harkitse ennen kuin tilaat – älä vasta ostoksesi saavuttua. Autamme aina mielellämme etukäteen mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä mm. valaisimen kokoon liittyen, jotta edestakaisia kuljetuksia aiheutuisi niin vähän kuin mahdollista. Mitä lähempänä nollaa tuotteidemme palautusprosentti pysyy, sitä paremmin olemme yhdessä onnistuneet työssämme luonnon puolesta.

Osta vastuullisesti

  1.  Käsityö on valmistusprosessina mitä ympäristöystävällisin

  2.  Suora yhteys valmistajiin on vastuullisen yhteistyön perusta

  3.  ’Ei’ uhanalaisille lajeille

  4.  Puun alkuperä todennetaan jokaiselle valmistuserälle

  5.  Maahantuonti ilman välikäsiä ja kuljetukset minimiin

  6.  Luonnonmateriaaleista valmistetut tuotteet voi kierrättää

B. on Earth

B. Living tukee vastuullista kalustevalmistusta. Haluamme olla reilu yhteistyökumppani valmistajiemme suuntaan ja odotamme, että toimittajamme noudattavat kestäviä periaatteita. EU:n Flegt-järjestelmän kautta todennetaan puun laillinen alkuperä, ja valmistajamme käyttävät tuotannossaan vain sertifioitua puumateriaalia.

B. on Earth -ohjelmamme kautta 1% jokaisen myydyn tuotteen arvosta kohdennetaan vuosittain valittuun hyväntekeväisyys­hankkeeseen Indonesiassa ympäristön puolesta.